Tornion sydänyhdistys on tarjonnut jäsenilleen kulttuurielämyksiä lahjoituksen turvin

Tornion sydänyhdistys on saanut lahjoituksen Vänskän säätiöltä useana vuonna. Lahjoituksen turvin on mahdollistettu Torniossa kuntouttavaa terveysliikuntaa fysioterapiaosastolla ja Arpelassa on tuettu jäsenten kuntosalin käyttöä. Lisäksi yhdistys on järjestänyt elokuussa 2019 virkistysretken Rokualle, jolloin mukaan saatiin myös todella iäkkäitä 75-93-vuotiaita jäseniä. Uusi hyvinvointi ja virkistysmatka on suunnitteilla vielä syksylle 2020 pandemiatilanteen salliessa.

Jäsenille on tarjottu lahjoituksen turvin virkistysohjelmana myös sydänviikolla istumatanssit suomalaisen kansanmusiikin tahdissa, sekä jouluaattona tiernapoikaesitys. Lisäksi yhdistyksen elvytyskoulutuksen yhteydessä lahjoitettiin kahdeksalle Torniolaiselle kyläyhdistyksellä heijastavat kyltit ”Kiinteistössä defibrillaattori”.

Torniodefibrillaattori

Pandemian vuoksi yhdistyksen toiminta on kevään 2020 osalta päättynyt. Tornion Sydänyhdistyksellä on jäseniä 300, ja jäsenistön keski-ikä on 73 vuotta. Lisätietoja yhdistyksen toiminnasta Tornion sydänyhdistyksen sivuilta. 

 

Inkeri ja Mauri Vänskän säätiö on perustettu vuonna 1985. Säätiön kotipaikka on Tornio. Säätiön tarkoituksena on elinkeinotoiminnan tukeminen, Pohjois-Karjalaisen kulttuurin säilyttäminen ja taltioiminen, maakunnallisen kulttuuri- ja museotoiminnan tukeminen sekä lääketieteellisen tutkimustyön edistäminen.